Przepis na zupę Miso - shiru - gotowanie w Asia Deli #01

 

Dzisiaj zaczynamy nową serię gotowania w Delikatesach Asia Deli, gdzie pokażemy jak zrobić w domu klasyczne azjatyckie dania i potrawy. Przygodę ze smakami Japonii zaczynami od prostej zupki miso shiru, którą można błyskawicznie przygotować w domu, za pomocą składników i produktów z Asia Deli. To lekkie i przyjemne danie wegetariańskie. To zdrowa potrawa, która nie obciąża organizmu i świetnie podkreśla smak japońskiej uczty. Lekką zupę wypełnia delikatne tofu, które wraz z glonami niesie pełny smak umami. To coś smacznego i dobrego dla fanów ramenów, rosołów, bulionów i wszystkich warzywnych wywarów. Zaczynamy azjatyckie gotowanie!

Przepis na azjatycką zupę Miso-shiru z Asia Deli:

Pasta miso - łyżka
Bulion dashi - łyżeczka
Glony wakame
Tofu
250 ml wody

Wszystkie prezentowane produkty można kupić na www.asiadeli.pl dostawa na terenie całej Polski. Darmowe książeczki z przepisami możecie dostać na miejscu, w każdym sklepie Asia Deli, a także do zamówień internetowych

W odcinku pokazujemy także katsuobushi czyli delikatne płatki startej suszonej ryby bonito
oraz suszone glony wakame, algi wakame gotowe do zamoczenia w wodzie