Bułeczki Bánh mì - przepis Asia Deli

Dzisiaj przepis na wietnamskie bułeczki Banh Mi - to wszechobecny wietnamski street food, który zaprezentujemy w takiej samej formie jak jest w MENU Delikatesów Asia Deli. Cena na stan maj 2021: 12,99zł. Asia Deli zdradza przepisy! Pokazu jemy jak ugotować kanapki bahn mi z wieprzowiną na słodko-ostro. W skład zaprawy wchodzi przyprawa pięciu smaków i przyprawa Char Siu. Całość serwowana jest z majonezem kolendrowym (w wersji wegańskiej sojonez kolendrowy i ostry pasztet curry) oraz z pate - czyli odmianą pasztetu z wątróbki smażonej na cebuli i flambirowanej whisky. Karkówka - mięso wieprzowe musi być długo marynowane. Marynowaliśmy 24 godziny w specjalnej zaprawie. Karkówkę kroimy i wkładamy do świeżych bagietek. Może to być bagietka francuska. Do orzeźwienia świetnie pasują pikle - krojone w cienkie plasterki marchewka i rzepa, które marynujemy w zaprawie octowej. Taka marynata zrobi robotę już w 15 minut, ale można marynować warzywa całą noc. Wszystko połączona razem tworzy wietnamski street food, który w Polsce jeszcze rzadko występuje, ale powinno się to zmienić! :)