Sos z chili i bobu Toban Djan LEE KUM KEE 368g

Oceń ten produkt jako pierwszy

26,90 zł

W magazynie

Krótki opis

Zawartość: 368g Skład: solone chilli 48%,woda, fermentowana pasta sojowa (woda, sól, SOJA, mąka PSZENNA), fermentowana pasta z bobu 9% (bób, woda, sól, mąka PSZENNA), cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, suszony czosnek 1%, chili w proszku, olej SOJOWY, kwas: E270, wzmacniacze smaku: E631, E627. Data przydatności: 27.11.26 Kraj pochodzenia: Chiny

Sos chilli Hot Bean lub Toban Djan lub Doubanjiang to mieszanka chilli i sfermentowanej fasoli fava. Ostra, syczuańska pikantność sprawia, że ta pasta chili sama w sobie jest świetną przyprawą, aby zapewnić autentyczne, zachodnio-chińskie ciepło sosom. Doubanjiang to słona, ostra pasta zrobiona z bobu, soi, soli i innych przypraw. Chińczycy z Syczuanu nazywają ją podstawą swojej kuchni. Najbardziej znaną potrawą jest MaPo tofu. Używany jest jako główna przyprawa wielu dań z tej prowincji.

Kuchnia tajska

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować