Słodki sos sojowy Ketjap 250ml

Oceń ten produkt jako pierwszy

12,90 zł

W magazynie

Krótki opis

Zawartość: 250 ml Skład: melasa, woda, naturalnie fermentowany sos sojowy (soja, sól, karmel: konserwant E211), kwas mlekowy, naturalny aromat. Data przydatności: 15.08.26 Kraj pochodzenia: Indonezja

Ketjap to ciemnobrązowy indonezyjski sos sojowy o słodkim, lekko pikantnym, przyprawowym smaku. Używa się go do marynat oraz do przyprawiania indonezyjskich dań. Jest szczególnie smaczny z pieczonymi / grillowanymi warzywami, pasuje do wszystkich dań mięsnych i drobiowych. Idealnie podkreśli również smak owoców morza. Sos sojowy jest sosem wytwarzanym z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soi. Jest podstawową przyprawą w kuchni azjatyckiej, kojarzoną w Europie głównie z sushi.

Kuchnia wietnamska

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować