Nie masz produktów w koszyku.
Nóż Satake Nashiji Natural Santoku 17 cm, wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię, przydaje się również do rozgniatania czosnku. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Satake Nashiji Natural, to seria klasycznych japońskich noży o unikatowym wzornictwie, z klingą wykończoną w stylu „nashiji”, który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Piękna faktura przypominająca szorstką skórkę japońskiej gruszki nashi, ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki delikatnym wgłębieniom produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Okrągłe rękojeści z naturalnego drewna są bardzo lekkie i przyjemne w dotyku. Solidny pierścień z wytrzymałego tworzywa skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi.
Kuchnia | Nie |
---|
Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować