Katsuobushi, Bonito w płatkach 100 g

Oceń ten produkt jako pierwszy

59,90 zł

W magazynie

Krótki opis

Skład: tuńczyk bonito (katsuwonus pelamis) 100% Data przydatności: 11.01.25 Kraj pochodzenia: Japonia

Katsuobushi, czyli płatki startej suszonej ryby bonito (tuńczyk pasiasty) to niezbędny składnik w potrawach kuchni japońskiej. Katsuobushi są niezbędne do przygotowania dashi, czyli bulionu stanowiącego bazę dla wielu japońskich zup i sosów. Możemy również ozdobić nimi nasze potrawy. Suszone płatki tuńczyka bonito doskonale pasują do smażonego makaronu yakisoba, okonomiyaki, takoyaki. Katsuodashi – bulion sporządzany z suszonych płatków bonito. Wykorzystuje się go w kuchni japońskiej do przygotowania zup miso i innych zup.

Kuchnia Nie

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować