Nie masz produktów w koszyku.
Ryż japonica to okrągłoziarnisty, kleisty ryż japoński (Oryza sativa japonica), odmiany Akita Komachi, wyselekcjonowanej w 1982 r., w Rolniczym Ośrodku Eksperymentalnym pref. Akita w Japonii. Stosunkowo szybko odmiana ta zyskała bardzo dużą popularność w całej Japonii i jest rekomendowanym ryżem przez japońskich konsumentów. Wyjątkowe zalety naszego ryżu - umiarkowana kleistość, sprężystość oraz odpowiednio długo utrzymywany poziom wilgotności, czynią go idealnym i najbardziej rekomendowanym ryżem do sushi, jakości Premium. Doskonale sprawdzi się także w gorących potrawach kuchni japońskiej i innych.
Kuchnia | japońska |
---|
Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.
Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować