Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 0,6 l

Oceń ten produkt jako pierwszy

199,00 zł

W magazynie

Krótki opis

Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 0,6 l. Firmy Tristar 0,6 l. z funkcją samoczynnego wyłączania po ugotowaniu kolor biały powłoka non stick – ryż nie przywiera do naczynia funkcja utrzymywania ciepła max. wkład 400 g ryżu wyposażony w miarkę i łyżkę szklana pokrywka zasilanie 230v waga 1,46 kg wymiary 22 x 19 cm gwarancja 12 mies. Garnek do gotowania ryżu Tristar 0,6 l sprawi, że szybko i z łatwością ugotujesz ryż do sushi.

Jak przyrządzić ryż do sushi? Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione. Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad. Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10! (20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem) 1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotniezimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta. 2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia. 3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min 4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemypod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania 5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min 6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą . 7) Odstawiamy do ostygnięcia * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia. Zaprawa „TEZU” Składniki i proporcje : – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych – cukier – 3½ łyżki stołowej – sól – 1½ łyżki stołowej sposób przyrządzenia: ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Kuchnia Nie

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować