Nie masz produktów w koszyku.
KAWY I HERBATY
-
Kawa wietnamska mielona Creative 2
Zawartość: 250g Skład: Arabika 60% i Robusta 40% Data ważności: 01.08.26 Kraj pochodzenia: Wietnam
32,99 zł -
Japońska Moya MATCHA codzienna – 30 g.
Japońska Moya MATCHA codzienna – 30 g. Czym różni się matcha od zwykłej zielonej herbaty? Pijąc matchę, spożywamy całe liście zielonej herbaty Tencha. Dzięki czemu dostarczamy organizmowi więcej składników odżywczych (aminokwasów, minerałów, witamin oraz błonnika), niż w przypadku zwykłego naparu herbacianego. Matcha jest zieloną herbatą w najczystszej formie. Przy jej uprawach wykorzystuje się techniki zacieniania liści: plantacje krzewów przeznaczonych do proszkowania, przykryte są bambusowymi matami. Ta technika skutkuje zwiększoną zawartością chlorofilu w liściach. Stężone działanie antyutleniaczy Podstawową korzyścią z picia matchy, jest przyjmowanie antyoksydantów, które odpowiadają za neutralizowanie negatywnych skutków działania wolnych rodników. Przeciwutleniacze wymiatają wolne rodniki stale obecne w naszym organizmie m.in. na skutek stresu, przywracają równowagę i pomagają powstrzymać rozwój chorób serca, oczu, mózgu, skóry i większości rodzajów nowotworów. Duże ilości przeciwutleniaczy znajdują się w świeżych owocach i warzywach, ale to matcha posiada ich największe stężenie w skali ORAC. Najważniejsze przeciwutleniacze dostarczane przez matchę to katechiny. Te antyoksydanty o wyjątkowo silnym działaniu, zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Relaksuje, wpływa korzystnie na pamięć L-teaninia, aminokwas skoncentrowany w liściach matchy, pobudza emitowanie fal alfa w mózgu, które wpływają na nasze samopoczucie i wywołują uczucie relaksu i spokoju, nie powodując senności. L-teanina, pomaga wywołać stan czujnego odprężenia podobny do tego, który osiąga się poprzez medytację. Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny, (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Dietetycy zalecają L-teaninę również ze względu na jej korzystny wpływ na utrzymanie właściwego poziomu dopaminy i serotoniny w organizmie – substancji kluczowych dla dobrego samopoczucia, kreatywności i gotowości do podejmowania wyzwań. Jak przygotować matchę? Do filiżanki, kubka lub tradycyjnej czarki (chawan) wsypać 0,5- 1 łyżeczkę herbacianego proszku, rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody i dokładnie wymieszać, a następnie dolać gorącej wody (70- 80 °C). Można też zalać proszek bezpośrednio wodą o tej temperaturze. Końcowym etapem jest spienienie napoju za pomocą tradycyjnej bambusowej miotełki chasen lub elektrycznego spieniacza do mleka. Dobrze przygotowana matcha, powinna mieć jednorodną, jasnozieloną konsystencję.
43,99 zł -
Japońska Moya MATCHA codzienna – 50 g
Czym różni się matcha od zwykłej zielonej herbaty? Pijąc matchę, spożywamy całe liście zielonej herbaty Tencha. Dzięki czemu dostarczamy organizmowi więcej składników odżywczych (aminokwasów, minerałów, witamin oraz błonnika), niż w przypadku zwykłego naparu herbacianego. Matcha jest zieloną herbatą w najczystszej formie. Przy jej uprawach wykorzystuje się techniki zacieniania liści: plantacje krzewów przeznaczonych do proszkowania, przykryte są bambusowymi matami. Ta technika skutkuje zwiększoną zawartością chlorofilu w liściach. Stężone działanie antyutleniaczy Podstawową korzyścią z picia matchy, jest przyjmowanie antyoksydantów, które odpowiadają za neutralizowanie negatywnych skutków działania wolnych rodników. Przeciwutleniacze wymiatają wolne rodniki stale obecne w naszym organizmie m.in. na skutek stresu, przywracają równowagę i pomagają powstrzymać rozwój chorób serca, oczu, mózgu, skóry i większości rodzajów nowotworów. Duże ilości przeciwutleniaczy znajdują się w świeżych owocach i warzywach, ale to matcha posiada ich największe stężenie w skali ORAC. Najważniejsze przeciwutleniacze dostarczane przez matchę to katechiny. Te antyoksydanty o wyjątkowo silnym działaniu, zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Relaksuje, wpływa korzystnie na pamięć L-teaninia, aminokwas skoncentrowany w liściach matchy, pobudza emitowanie fal alfa w mózgu, które wpływają na nasze samopoczucie i wywołują uczucie relaksu i spokoju, nie powodując senności. L-teanina, pomaga wywołać stan czujnego odprężenia podobny do tego, który osiąga się poprzez medytację. Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny, (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Dietetycy zalecają L-teaninę również ze względu na jej korzystny wpływ na utrzymanie właściwego poziomu dopaminy i serotoniny w organizmie – substancji kluczowych dla dobrego samopoczucia, kreatywności i gotowości do podejmowania wyzwań. Jak przygotować matchę? Do filiżanki, kubka lub tradycyjnej czarki (chawan) wsypać 0,5- 1 łyżeczkę herbacianego proszku, rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody i dokładnie wymieszać, a następnie dolać gorącej wody (70- 80 °C). Można też zalać proszek bezpośrednio wodą o tej temperaturze. Końcowym etapem jest spienienie napoju za pomocą tradycyjnej bambusowej miotełki chasen lub elektrycznego spieniacza do mleka. Dobrze przygotowana matcha, powinna mieć jednorodną, jasnozieloną konsystencję.
52,99 zł -
Herbata zielona Sencha SAKURA premium 100 g.
Herbaciane listki, poddawane są suszeniu niezwłocznie po zerwaniu z krzewu. Dzięki temu nie dopuszcza się do rozpoczęcia procesu fermentacji, charakterystycznego dla herbat czarnych. Ma to znacznie nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również na właściwości zdrowotne. Napar z Senchy należy do jednych z najzdrowszych napojów, polecana dla diabetyków – obniża poziom cukru we krwi, reguluje wydzielanie żółci, ułatwia trawienie, przyspiesza przemianę tłuszczu, jest przeciwutleniaczem. Napar zaparzamy od 2-3 min. w temp. 70 – 80 stopni C.
29,90 zł -
Zielona herbata sencha z żurawiną 100 g
Zielona herbata sencha z żurawiną , rozgrzewająca na ciepło parzona w temperaturze 70 -80 stopni C, zalewana na zimno tzw. cold brew min 3 h w lodówce pozwala wyciągnąć smak owoców i staje się bardzo orzeżwiająca
29,99 zł -
Herbata czarna Earl Grey 100 g
Herbata czarna Earl Grey .Aromatyczna czarna herbata Earl Grey z kwiatem bergamotki, wysokiej jakości liście sprawią,że napar zaparzysz dwukrotnie. Zaparzanie temp 90- 100 stopni C.
29,99 zł -
Herbata zielona Sencha z imbirem i cytryną 100 g
Herbaciane listki, poddawane są suszeniu niezwłocznie po zerwaniu z krzewu. Dzięki temu nie dopuszcza się do rozpoczęcia procesu fermentacji, charakterystycznego dla herbat czarnych. Ma to znacznie nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również na właściwości zdrowotne. Napar z Senchy należy do jednych z najzdrowszych napojów, polecana dla diabetyków – obniża poziom cukru we krwi, reguluje wydzielanie żółci, ułatwia trawienie, przyspiesza przemianę tłuszczu, jest przeciwutleniaczem. Napar zaparzamy od 2-3 min. w temp. 70 – 80 stopni C.
29,99 złBrak w magazynie
Add to wishlist -
Kawa wietnamska mielona Creative 1
Zawartość: 250g Skład: 100% robusta typu C Data ważności: 01.08.6 Kraj pochodzenia: Wietnam
29,99 zł -
Japońska Moya MATCHA bio tradycyjna – 50 g
Japońska Moya MATCHA bio tradycyjna – 50 g. Czym różni się matcha od zwykłej zielonej herbaty? Pijąc matchę, spożywamy całe liście zielonej herbaty Tencha, dzięki czemu dostarczamy organizmowi więcej składników odżywczych (aminokwasów, minerałów, witamin oraz błonnika), niż w przypadku zwykłego naparu herbacianego. Matcha jest zieloną herbatą w najczystszej formie. Przy jej uprawach wykorzystuje się techniki zacieniania liści: plantacje krzewów przeznaczonych do proszkowania, przykryte są bambusowymi matami. Ta technika skutkuje zwiększoną zawartością chlorofilu w liściach. Stężone działanie antyutleniaczy Podstawową korzyścią z picia matchy, jest przyjmowanie antyoksydantów, które odpowiadają za neutralizowanie negatywnych skutków działania wolnych rodników. Przeciwutleniacze wymiatają wolne rodniki stale obecne w naszym organizmie m.in. na skutek stresu, przywracają równowagę i pomagają powstrzymać rozwój chorób serca, oczu, mózgu, skóry i większości rodzajów nowotworów. Duże ilości przeciwutleniaczy znajdują się w świeżych owocach i warzywach, ale to matcha posiada ich największe stężenie w skali ORAC. Najważniejsze przeciwutleniacze dostarczane przez matchę to katechiny. Te antyoksydanty o wyjątkowo silnym działaniu, zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Relaksuje, wpływa korzystnie na pamięć L-teaninia, aminokwas skoncentrowany w liściach matchy, pobudza emitowanie fal alfa w mózgu, które wpływają na nasze samopoczucie i wywołują uczucie relaksu i spokoju, nie powodując senności. L-teanina, pomaga wywołać stan czujnego odprężenia podobny do tego, który osiąga się poprzez medytację. Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny, (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Dietetycy zalecają L-teaninę również ze względu na jej korzystny wpływ na utrzymanie właściwego poziomu dopaminy i serotoniny w organizmie – substancji kluczowych dla dobrego samopoczucia, kreatywności i gotowości do podejmowania wyzwań. Jak przygotować matchę? Do filiżanki, kubka lub tradycyjnej czarki (chawan) wsypać 0,5- 1 łyżeczkę herbacianego proszku, rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody i dokładnie wymieszać, a następnie dolać gorącej wody (70- 80 °C). Można też zalać proszek bezpośrednio wodą o tej temperaturze. Końcowym etapem jest spienienie napoju za pomocą tradycyjnej bambusowej miotełki chasen lub elektrycznego spieniacza do mleka. Dobrze przygotowana matcha, powinna mieć jednorodną, jasnozieloną konsystencję.
79,00 zł