Poznawanie nowych smaków to niepowtarzalna i fascynująca podróż. To także prosta droga do tego, aby lepiej poznać i zrozumieć kulturę oraz zwyczaje panujące w innych krajach. Wszak kuchnia to nieodzowna, bardzo ważna część historii każdego państwa. Jeśli jesteście Państwo zafascynowani Azją, a w szczególności Japonią i Tajlandią, wizyta w Asia Deli to punkt obowiązkowy!

Produkty do sushi, kuchni tajskiej, wietnamskiej, koreańskiej…

Ciągle podnosimy nasze standardy – także poprzez urozmaicanie dostępnej oferty, dlatego stworzyliśmy delikatesy Asia Deli, w których znajdziecie wyselekcjonowane produkty do przygotowywania egzotycznych potraw. Oprócz porcelanowych zestawów do sushi, sake oraz zestawów do herbaty, proponujemy także artykuły spożywcze do samodzielnego wykonania dań kuchni tajskiej oraz japońskiej. Znajdziecie tu Państwo prawdziwe bogactwo nietypowych smaków, które wprowadzą Was w zupełnie inny, nowy świat. Tu słodycz, ostrość, łagodność oraz intensywność przenikają się nawzajem tworząc prawdziwą harmonię z produktów z pozoru dalece różnych i nie pasujących do siebie. Oferujemy popularne w krajach azjatyckich przekąski oraz składniki, z których w domowym zaciszu stworzycie Państwo dla siebie i swoich najbliższych tradycyjne dania japońskie, tajskie, koreańskie, chińskie , azjatyckie. Serdecznie zapraszamy do poznania pełnej oferty sklepu asiadeli.pl – w tym mat do sushi oraz oryginalnych japońskich noży, które będą niezastąpione w profesjonalnym przygotowaniu posiłków z Kraju Kwitnącej Wiśni.

W dziale kuchnia znajdziecie produkty płynne, liczne sosy sojowe, rybne, grzybowe, chili, słodko - kwaśne, pasty, przyprawy, napoje, octy, wszystko to czego potrzeba do gotowania, a później podania i zaserwowania, czyli dodatki typu przekąski, słodycze , herbaty i kawy. Tych, którzy chcą być ZERO WASTE, są, lub praktykują w części, po przyprawy i niektóre artykuły płynne i suche zapraszamy do działu ZERO WASTE. Gdybyście mieli wątpliwości i chcieli skorzystać z Naszych przepisów, zapraszamy na naszego bloga

Cieszcie się gotowaniem i dzielcie się z Nami Waszą radością!

Zobacz też:

Artykuły płynne | Słodycze i przekąski | Kawy i herbaty
Pasty, przyprawy | Produkty dla wegan

KUCHNIA

  1. Misie herbaciane malina wanilia 1 kg

    Nasze słodkie misie herbaciane są wyjątkowo wszechstronne! Wystarczy przygotować gorący napój, dodać jednego lub dwóch misiów do kubka. Urocze, słodkie misie malinowo waniliowe są jeszcze bardziej przytulne dzięki zapachowi wanilii. . Wyjątkowy smak i słodycz. Również możesz je po prostu zjeść.

    Dowiedz się więcej

    129,00 zł
    Add to wishlist
  2. Misie herbaciane brzoskwinia cytryna 1 kg

    Nasze słodkie misie herbaciane są wyjątkowo wszechstronne! Wystarczy przygotować gorący napój, dodać jednego lub dwóch misiów do kubka. Niedźwiedziom brzoskwiniowo-cytrynowym towarzyszy świeża letnia bryza. Wyjątkowy smak i słodycz. Również możesz je po prostu zjeść.

    Dowiedz się więcej

    129,00 zł
    Add to wishlist
  3. Tofu świeże 1 kg

    Zawartość: 1 kg Skład: soja, woda, koagulant (chlorek wapnia i chlorek magnezu) Data przydatności: 2 tygodnie Kraj pochodzenia: Holandia

    Dowiedz się więcej

    28,99 zł
    Add to wishlist
  4. Tajska pasta chili z krewetkami 114g MAEPRANOM

    Zawartość: 114 g Skład: olej sojowy, suszone krewetki, suszone papryczki chili, cebula, czosnek, tamaryndowiec, cukier, sól, pasta krewetkowa (krewetki, sól). Data przydatności: 09.07.23 Kraj pochodzenia: Tajlandia

    Dowiedz się więcej

    12,90 zł
    Add to wishlist
  5. Pasta chili wegetariańska 228g Maepranom

    Zawartość: 228 g Skład: olej sojowy, sos sojowy (soja, pszenica , sól, woda, cukier, wzmacniacze smaku: E631, E627), cukier, teksturowane białko SOJOWE, pasta SOJOWA (fermentująca SOJA), Tamaryndowiec, grzyby shiitake, suszone chili 1%. Data przydatności: 01.08.26 Kraj pochodzenia: Tajlandia

    Dowiedz się więcej

    15,90 zł
    Add to wishlist
  6. Napój ramune lemoniada japońska 200 ml .

    Zawartość opakowania: 200 ml Skład: woda nasycona CO2, cukier, wysoko fruktozowy syrop kukurydziany, kwas cytrynowy, aromaty Data przydatności do spożycia: 26.08.2026 r. Kraj pochodzenia: Japonia

    Dowiedz się więcej

    13,90 zł
    Add to wishlist
  7. Czarny ocet ryżowy Chinkiang 550ml

    Zawartość: 550 ml. Skład: woda, ryż kleisty 25%,otręby pszenne,cukier,sól. Data ważności: 02.11.26 Kraj pochodzenia: Chiny

    Dowiedz się więcej

    19,99 zł
    Add to wishlist
  8. Ocet ryzowy Thai Dancer 300ml.

    Zawartość: 300ml. Skład:ocet ryżowy. Kwasowość 5%. Kraj pochodzenia: Tajlandia Data ważności: 28.05.26

    Dowiedz się więcej

    17,90 zł
    Add to wishlist
  9. Japońska Moya MATCHA codzienna – 50 g

    Czym różni się matcha od zwykłej zielonej herbaty? Pijąc matchę, spożywamy całe liście zielonej herbaty Tencha. Dzięki czemu dostarczamy organizmowi więcej składników odżywczych (aminokwasów, minerałów, witamin oraz błonnika), niż w przypadku zwykłego naparu herbacianego. Matcha jest zieloną herbatą w najczystszej formie. Przy jej uprawach wykorzystuje się techniki zacieniania liści: plantacje krzewów przeznaczonych do proszkowania, przykryte są bambusowymi matami. Ta technika skutkuje zwiększoną zawartością chlorofilu w liściach. Stężone działanie antyutleniaczy Podstawową korzyścią z picia matchy, jest przyjmowanie antyoksydantów, które odpowiadają za neutralizowanie negatywnych skutków działania wolnych rodników. Przeciwutleniacze wymiatają wolne rodniki stale obecne w naszym organizmie m.in. na skutek stresu, przywracają równowagę i pomagają powstrzymać rozwój chorób serca, oczu, mózgu, skóry i większości rodzajów nowotworów. Duże ilości przeciwutleniaczy znajdują się w świeżych owocach i warzywach, ale to matcha posiada ich największe stężenie w skali ORAC. Najważniejsze przeciwutleniacze dostarczane przez matchę to katechiny. Te antyoksydanty o wyjątkowo silnym działaniu, zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Relaksuje, wpływa korzystnie na pamięć L-teaninia, aminokwas skoncentrowany w liściach matchy, pobudza emitowanie fal alfa w mózgu, które wpływają na nasze samopoczucie i wywołują uczucie relaksu i spokoju, nie powodując senności. L-teanina, pomaga wywołać stan czujnego odprężenia podobny do tego, który osiąga się poprzez medytację. Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny, (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Dietetycy zalecają L-teaninę również ze względu na jej korzystny wpływ na utrzymanie właściwego poziomu dopaminy i serotoniny w organizmie – substancji kluczowych dla dobrego samopoczucia, kreatywności i gotowości do podejmowania wyzwań. Jak przygotować matchę? Do filiżanki, kubka lub tradycyjnej czarki (chawan) wsypać 0,5- 1 łyżeczkę herbacianego proszku, rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody i dokładnie wymieszać, a następnie dolać gorącej wody (70- 80 °C). Można też zalać proszek bezpośrednio wodą o tej temperaturze. Końcowym etapem jest spienienie napoju za pomocą tradycyjnej bambusowej miotełki chasen lub elektrycznego spieniacza do mleka. Dobrze przygotowana matcha, powinna mieć jednorodną, jasnozieloną konsystencję.

    Dowiedz się więcej

    52,99 zł
    Add to wishlist
  10. Japońska Moya MATCHA codzienna – 30 g.

    Japońska Moya MATCHA codzienna – 30 g. Czym różni się matcha od zwykłej zielonej herbaty? Pijąc matchę, spożywamy całe liście zielonej herbaty Tencha. Dzięki czemu dostarczamy organizmowi więcej składników odżywczych (aminokwasów, minerałów, witamin oraz błonnika), niż w przypadku zwykłego naparu herbacianego. Matcha jest zieloną herbatą w najczystszej formie. Przy jej uprawach wykorzystuje się techniki zacieniania liści: plantacje krzewów przeznaczonych do proszkowania, przykryte są bambusowymi matami. Ta technika skutkuje zwiększoną zawartością chlorofilu w liściach. Stężone działanie antyutleniaczy Podstawową korzyścią z picia matchy, jest przyjmowanie antyoksydantów, które odpowiadają za neutralizowanie negatywnych skutków działania wolnych rodników. Przeciwutleniacze wymiatają wolne rodniki stale obecne w naszym organizmie m.in. na skutek stresu, przywracają równowagę i pomagają powstrzymać rozwój chorób serca, oczu, mózgu, skóry i większości rodzajów nowotworów. Duże ilości przeciwutleniaczy znajdują się w świeżych owocach i warzywach, ale to matcha posiada ich największe stężenie w skali ORAC. Najważniejsze przeciwutleniacze dostarczane przez matchę to katechiny. Te antyoksydanty o wyjątkowo silnym działaniu, zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Relaksuje, wpływa korzystnie na pamięć L-teaninia, aminokwas skoncentrowany w liściach matchy, pobudza emitowanie fal alfa w mózgu, które wpływają na nasze samopoczucie i wywołują uczucie relaksu i spokoju, nie powodując senności. L-teanina, pomaga wywołać stan czujnego odprężenia podobny do tego, który osiąga się poprzez medytację. Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny, (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Dietetycy zalecają L-teaninę również ze względu na jej korzystny wpływ na utrzymanie właściwego poziomu dopaminy i serotoniny w organizmie – substancji kluczowych dla dobrego samopoczucia, kreatywności i gotowości do podejmowania wyzwań. Jak przygotować matchę? Do filiżanki, kubka lub tradycyjnej czarki (chawan) wsypać 0,5- 1 łyżeczkę herbacianego proszku, rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody i dokładnie wymieszać, a następnie dolać gorącej wody (70- 80 °C). Można też zalać proszek bezpośrednio wodą o tej temperaturze. Końcowym etapem jest spienienie napoju za pomocą tradycyjnej bambusowej miotełki chasen lub elektrycznego spieniacza do mleka. Dobrze przygotowana matcha, powinna mieć jednorodną, jasnozieloną konsystencję.

    Dowiedz się więcej

    43,99 zł
    Add to wishlist