Mirin Takara bezalkocholowy 250 ml

Oceń ten produkt jako pierwszy

17,90 zł

W magazynie

Krótki opis

Zawartość: 250 ml Skład: syrop cukrowy, przyprawa do przygotowywania alkoholu, ocet destylowany, zakwaszacz Kraj pochodzenia: Japonia

Mirin to jeden z najbardziej podstawowych składników kuchni japońskiej. Dodawany do sosów, marynat, zup a nawet smażenia frytek; do wszelkich potraw, aby nadać im charakterystycznego, słodkiego japońskiego smaku! Bezalkoholowe Miriny, takie jak ten, zostały wynalezione stosunkowo niedawno - gdy ryżu używanego do produkcji tradycyjnego mirinu było niewystarczająco, a podatki od alkoholu były wysokie. Chociaż problemy te już nie istnieją, a tradycyjne miriny są szeroko dostępne w Japonii, wiele osób woli stosować przyprawy w stylu mirin ze względu na niższy koszt i niższą zawartość alkoholu.

Kuchnia japońska

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować